Fotografia Contemplativa

Fotografia Contemplativa
fins al 01/06/2019
Fotografia contemplativa, també anomenada Miksang y Mindfulphoto, pot ser entès com un estat obert de la ment, curiós sense judici i se centra en tot just veure. Abans que una tècnica de la fotografia és una forma de veure el món i la vida.
És una experiència visual directa no conceptual, és a dir, la percepció pura. És una pràctica lligada a la meditació, buscant de veure la realitat sense prejudicis, fórmules, definicions, ansietats, objectius, simplement per veure, és portar la nostra visió al present per el dia a dia, per lo real, obrint els nostres ulls i permetre veure lo "nou" en la vida quotidiana, veure la bellesa i crear art.
 
A qui va dirigit
A qualsevol persona amant de l’art que vulgui saber de les practiques de la fotogràfica contemplativa i que a la vegada vulguin potenciar la seva creativitat.
La fotogràfica contemplativa no es una tècnica, es un concepte, es una manera de viure i estar en el present a traves de la càmera fotogràfica com instrument de les nostres observacions i vivències. La practica en si mateixa es l’objectiu.
Aprendrem a activar els nostres sentits i gaudir plenament de nosaltres mateixos i a la vegada veure del que som capaços d’expressar en el moment present.
La meditació i la contemplació ens ajudarà a descobrir allò que volem expressar amb el noble art que es la fotografia.
El denominador comú de la fotografia i la meditació es que les dues posen el focus en el moment present.
Es sentir la quietud de la nostra ment vers el silenci interior.
Es tractaria de relentitzar la ment i deixa fluir les emocions, tot observant el que succeeix davant nostre per fer una fusió entre els elements del entorn i un mateix a la vegada que sentim com anem alliberant els nostres pensaments.
Com a càmera fotogràfica serveis qualsevol aparell que capti la llum, sigui una càmera reflex, mirrorless, compactes o senzillament amb el mòbil.