Notícies

Compartir

Notícies
21/10/2020
Tal com us vam informar, el proppassat dia 15 d'octubre va tenir lloc una nova emissió del Canal 50mm TV amb una entrevista en profunditat al guanyador del Premi Catalunya de la FCF 2020, Lluís Remolà.
Després de la presentació del programa per part del president de la FCF, José Antonio Andrés Ferriz, l'entrevista va ser conduïda pel vicepresident de la FCF, Frederic Garrido.
Al llarg de l'entrevista en Lluís Remolà va fer un extens repàs a la seva trajectòria fotogràfica i la seva manera de treballar. També va explicar el com i perquè de la col·lecció que li va valdre aquest important reconeixement.
El programa va comptar també amb breus intervencions d'alguns membres del jurat del Premi Catalunya d'aquesta edició, així com també d'una intervenció del president de l'Agrupació Fotogràfica Sant Just, Joan Elias, entitat a la qual pertany en Remolà.
La part més emotiva del programa va ser, sens dubte, el missatge sorpresa  de les filles del protagonista del programa que van ser, també, les models de la col·lecció guanyadora.
Com és habitual hi va haver espai per respondre algues preguntes fetes pels espectadors.
Va tancar el programa un audiovisual amb una àmplia mostra de l'obra de Remolà.
Si no vau poder veure el programa el podeu recuperar a través del canal de YouTube de la FCF a: https://www.youtube.com/watch?v=U-oz7pF5i7w
Us recomanem vivament que no us el perdeu!
Podeu veure una galeria d'imatges del programa.
12/10/2020
Us recodem que tal com es va aprovar en l'Assemblea General Ordinària celebrada el 15 de febrer de 2020 al CIMIR de Reus, pel proper any 2021 s'augmetaran les quotes dels fotògrafs federats.
L'actual quota de 25€ l'any passarà a ser de 30€.
En mantenen com fins ara la quota de les entitats, que és de 80€, així com la de socis federats fins a 25 anys, que és de 5€.
 
05/10/2020
El proper dijous 15 d'octubre de 2020, a les 19:00h tindrà lloc una nova emissió del Canal 50mmTV.
En aquesta ocasió entrevistarem al Premi Catalunya 2020, LLuís Remolà, el qual ens explicarà la seva trajectòria fotogràfica, la seva forma de treballar i com va rebre la notícia d'assolir aquest important reconeixement fotogràfic com és el Premi Catalunya de la FCF. També respondrà les preguntes que li vulgueu fer els qui seguiu l'entrevista.
No us ho perdeu!
Si per qualsevol raó no podeu veure-ho en directe, posteriorment ho podreu recuperar al nostre canal de YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC0bFuPiRoDAeuniV3zObX0w
 
05/10/2020
 
 
Us recordem que el proper dia 15 d'octubre de 2020 ales 23:59h s'acaba el termini per participar a la convocatòria d'octubre de la 12a Lliga del FCF 2020-2021
No espereu a darrer moment, pujeu ja la vostra obra!
Us adjuntem la bases de la lliga d'enguany
24/09/2020
Els proppassats dies 17, 18 i 19 de setembre va tenir lloc el 10è Congrés de Jurats de Catalunya que, en aquesta ocasió, degut a les circumstàncies que estem vivint, es va desenvolupar de forma virtual a través del Canal 50mm TV de la FCF.
Els ponents van ser:
  • José Ramon Luna De La Osa amb la ponència “La fotografía como lenguaje interior”
  • Barbará Traver amb “Entre lo palpable y lo invisible”
  • Ofelia de Pablo y Javier Zurita amb “Caminando hacia una nueva narrativa visual”
  • Bego Anton amb“Llegar a la Inspiración"
Van ser quatre maneres de veure la fotografia i de realitzar projectes fotogràfics que ens van fer veure i reflexionar sobre altres maneres de treballar en el món de la fotografia.
 
En la darrera jornada va tenir lloc una talula rodona, moderada per Raimon Moreno, on els ponents van poder intercanviar idees i opinions a més de respondre les preguntes que havien fet els espectadors.
Va tancar el congrés el resum de totes les ponències vistes des del prisma agut d'en Joan Elias.
 
Tot i el nou format de congrés, obligat per les circumstàncies, va ser tot un èxit de participació.
 
Si no vau poder seguir el congrés en directe el podeu recuperar a través del canal de YouTube de la FCF: https://www.youtube.com/channel/UC0bFuPiRoDAeuniV3zObX0w
 
Us adjuntem el programa del congrés i unes imatges del seu desenvolupament.
 
No us ho perdeu!
 
 
 
09/09/2020
Amb motiu del seu 70è aniversari la FIAP convoca un concurs extraordinari amb el tema "El món al 2020 (fotografia tradicional)"
Les fotografies han de ser fetes en els transcurs d'aquest any 2020.
Per més informació i participació:
Us adjuntem les bases en PDF.
08/09/2020
Lluís Remolà Pagès, guanyador del Premi Catalunya 2019, rebent una càmera Olympus E-M10 MARKII + 14-42 EZ (Deferència d'Olympus Iberia S.A.U.) de mans del President de la Federació Catalana de Fotografia José A. Andrés Ferriz..
13/08/2020
El passat dia 12 d’agost ens vam trobar a Perpinyà per a la preparació de les exposicions a l’edició de Visa Off, Jean Saleilles President de Perpignan Photo Culture en Catalogne i de la Fédération Photographique de France, El President de la FCF José A. Andrés Ferriz, Laura Prego, Oficial Enllaç FIAP de la CEF i responsable de jurats de la FCF, Raimon Moreno, Vicepresident de la CEF i Secretari de la FCF, Christine i Fina.
 
Com sempre va ser una trobada en la qual vam compartir moments, projectes i idees com ja és habitual entre les dues entitats des de fa molt de temps.
06/08/2020
Ens plau convocar-vos al 10è CONGRÉS DE JURATS DE FOTOGRAFIA DE CATALUNYA.
Tal com us avançàvem quan us vam comunicar la cancel·lació del FOTOCAT 2020, el 10è Congrés de Jurats es celebrarà en format virtual a través del Canal 50mm TV.
El Congrés tindrà lloc en tres sessions de tarda els dies 17, 18 i 19 de setembre de 2020.
Tindrem, com és habitual, quatre ponents que seran:
  • José Ramón Luna de la Osa, amb la ponència “La fotografía como lenguaje interior”
 
  • Bárbara Traver, amb la ponència “Entre lo palpable y lo invisible”
 
  • Bego Anton, amb la ponència “Llegar a la inspiración”
 
  • Ofelia de Pablo y Javier Zurita, amb la ponència “Caminando hacia una nueva narrativa visual”
 
Com també és habitual, el congrés es tancarà amb una Taula Rodona amb els quatre ponents, moderada per Raimon Moreno i amb un resum de les ponències a càrrec de Joan Elias.
Podeu descarregar-vos el programa sencer al final de la notícia.
Com de costum els socis inscrits i que segueixin totes les sessions del Congrés obtindran quatre punts par a la classificació de Jurats i un diploma.
Per això us heu d’inscriure a través del web de la FCF abans del dia 14 de setembre de 2020.
Per inscriure-us, prèviament us heu d’identificar introduint l’usuari i la contrasenya i fer un pagament de 15€ al compte que indica el mateix formulari.
Les inscripcions s’han de fer a:
En aquesta ocasió, gràcies al format virtual del Congrés, també és obert a tothom sense inscripció. En aquest cas, però, no es rep res per part de la FCF
No us podeu perdre el Congrés de Jurats 2020!
06/08/2020
 
El President de la FCF José A. Andrés Ferriz, va fer el lliurament d’una càmera Olympus E-M10 MARK II + 14-42 EZ (Deferència de Olympus Iberia, S.A.U.) a Àngels Solanes, Guanyadora absoluta de l’11a Lliga Catalana de Fotografia de la FCF.
L’acompanyaven en aquest acte Laura Prego, Oficial Enllaç FIAP de la CEF i responsable de jurats de la FCF i també per Raimon Moreno, Vicepresident de la CEF i Secretari de la FCF
 
06/08/2020
L’Ajuntament de Lloret de Mar ha obtingut el reconeixement del MILLOR MECENES 2020 DE LA CEF.
Aquest ajuntament col·labora de forma molt important a MONTPHOTO, un dels festivals de fotografia de naturalesa més importants del món.
L’Ajuntament de Lloret hi col·labora a través de diferents àrees municipals com són: Cultura, Turisme i Promoció, Educació i Joventut.
Volem donar l’enhorabona a l’Ajuntament de Lloret de Mar i, com no, a MONTPHOTO.
Aquest reconeixement de la CEF va ser ex-aequo amb l'Ajuntament de Jérez de la Frontera.
 
30/07/2020
Creiem que no cal cap presentació de Tino Soriano però si que us volem presentar el seu llibre guanyador del PREMI NACIONAL DE LA CEF 2020 AL MILLOR LLIBRE.
El Jurat va ser: César Martínez-Useros, Director de la Fábrica Editorial.
La candidatura com a millor llibre va ser presentada per la FCF.
Seguint l'estela de Robert Capa el llibre ens explica tot allò imprescindible per poder portar a bon port grans projectes fotogràfics, des de l'elecció del tema fins el seu desenvolupament, la venda i la financiació, com també la tria de les imatges més adequades, els intríngulis de la legislació vigent, el posicionament en les xarxes, a més d'uns assajos sobre l'ètica i el futur del fotoperiodisme, amb un estil que us enganxarà des del primer moment.
El llibre està editat en un format mitjà, molt pràctic com a llibre de lectura i apte per tot tipus de públic independentment dels seus coneixements fotogràfics. Amb 546 pàgines, de les quals més d'una cinquantena són dedicades a fotografies històriques i també del mateix Tino Soriano que il·lustren diversos esdeveniments captats pels grans mestres del fotoperiodisme gràfic.
No us el perdeu!
23/07/2020
El passat 29 de maig Jordi Ventura Carbó va protagonitzar la primera emissió del nou Canal 50mm TV on el vam entrevistar amb motiu de ser el Premi Catalunya 2018.
Ara, com anunciavem a començament d'aquest mes, se li ha atorgat el Premi Nacional de Fotografia 2020 per la CEF.
El Jurat estava compost per: Cristina Garzone, Eduardo Minte, Isa Ebrahim, Sergey Anisimov i Evren Law.
Tal com ens diu ell mateix en la seva presentació, es va inciar a la fotografia el 1986 amb gran entusiasme. El 1987 té la primera càmera rèflex, una mica més tard s'associa al Club Diafragma de Vilafranca del Penedès on va fer els primers passos de revelat en monocrom. Va participar en diversos concursos obtenint alguns premis. Amb l'arribada de la fotografia digital es produeix un llarg parèntesi fins que el  2004 es reinicia ja dins el món digital i el 2006 compra la primera càmera rèflex digital.
El seu constant treball i aprenentatge al llarg d'aquest anys li ha permès arribar a aquests dos grans reconeixements com són el Premi Catalunya 2018 i, ara, el Premi Nacional de Fotografia CEF 2020.
Des de la FCF el volem felicitar per aquests grans èxits i trajectòria.
Si no vau poder veure el programa que se li va dedicar al Canal 50mm TV el podeu recuperar a: https://www.youtube.com/watch?v=1epIv-8ZArY
16/07/2020
El proppassat dimarts 14 de juliol a les 19:00 es va emetre el segon programa del CANAL 50mm TV, dedicat, aquesta vegada, a la 11a Lliga de la FCF.
El programa va començar amb la presentació a càrrec d'en Lluís Pérez Mañosas, responsable de concursos de la FCF, posteriorment en José A. Andrés, president del la FCF, va llegir l'acta del jurat de la lliga mentre es visionaven les fotografies dels diversos guanyadors i finalistes.A continuació es va poder veure un audiovisual amb les fotografies dels onze primers classificats a la lliga.
En la segona part del programa els protagonistes van ser n'Àngels Solanes, guanyadora absoluta de la 11a LLiga i en Cosme Oriol, president d'AFOTMIR, entitat guanyadora de la lliga.
En Lluís Pérez els va entrevistar i n'Àngels Solanes va explicar com havia començat en la fotografia i també com era el seu treball, principalment amb models, i el procés per arribar a obtenir les seves captivadores obres. D'altra banda, en Cosme Oriol va explicar una mica el funcionament de la seva entitat i les moltes activitats que desenvolupa, cosa que els permet obtenir els grans resultats com el de la lliga. També va parlar de la importància del grup de dones que també té una gran activitat dins el grup.
Va tancar el programa el president en José A. Andrés traslladant les preguntes fetes pels espectadors i les felicitacions d'alguns d'ells.
Si us vau pèrdre el programa el podeu veure en diferit a: https://www.federaciofotografia.cat/canal-50-mm-tv
No us el perdeu!!
Ja estem preparant un nou programa pel setembre que s'anunciarà oportunament.
Podeu veure uns fotogrames del programa a la galeria adjunta.
 
16/07/2020
La FIAP, a través de l'Oficial d'Enllaç de la CEF, Laura Prego, ens fa arribar una convocatòria de la FIAP amb la China Artisitic Photographic Society i amb Photo Beijing, per participar en una exposició fotogràfica sobre el patrimoni natural mundial.
Us adjuntem en pdf l'info 153/2020 de la FIAP amb aquest proposta per si és del vostre interès.
 

Pàgines