Notícies

Compartir

Notícies
25/11/2023

Va ser president de l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada durant un llarg període i també va participar en la primera junta fundacional de la FCF.

23/11/2023
Rodrigo Núñez guanya el 1r Premi Internacional Digiphoto 2023 en color

Dissabte 18 de novembre es van lliurar els premis Digiphoto, convocats per l’Associació d’Artistes de Premià de Dalt.

El Digiphoto és un concurs d’alt nivell i prestigi, amb participants de diferents països. Enguany han estat 750 obres les que han participat. El nou president de l’Associació d’Artistes local, Carlos Sánchez, va obrir l’acte de lliurament de premis, acompanyat pel regidor de Cultura, Ramon Golart i el president de la Federació Catalana de Fotografia, Jordi Argila.

El primer Premi Internacional en color va ser per Rodrigo Núñez, d’Astúries, i el segon per Emy de Lema del País Basc. Pel que fa al premi monocrom, el primer el va guanyar també l’asturià Rodrigo Núñez, el segon Victòria Planas, de Sitges i el tercer Gaspar Morales, d’Andalusia.

En aquesta edició del Digiphoto es va estrenar una nova categoria de premi el reportatge , que va guanyar Pili Garcia Pitarch.

El trofeu Jaume Vila de l’Ajuntament de Premià de Dalt al millor autor local se’l va endur Rafael Planas. La medalla d’argent va ser per Carme Mas i la medalla de bronze per Rafel Mirabet, en categoria lliure color. En categoria monocrom el segon premi va ser per Vicens Forner i el tercer per Mariona Rifà. En categoria reportatge el segon premi va ser Xavier Rafanell i el tercer per Rafael Rodríguez.

Un cop lliurats els premis, al Museu es va inaugurar una exposició de fotografia amb les obres més significatives que han participat en el Digiphoto 2023, que es podrà visitar fins el 20 de desembre.

16/11/2023

La fotografia ha estat tradicionalment una afició/ocupació d'homes. Per què? Doncs des de la FCF no es vol fer judici de valor de per què ha succeït aquest fet.

Els temps canvien, la societat també i va evolucionant...

 

La nostra missió és fer valdre el treball de les entitats i membres que la componen.

 

Una d'aquestes membres és Vicky Planas Salvador, Premi Catalunya 2014.

 

Amb motiu de la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú va ser convidada pel Col·lectiu fotogràfic Fotoitaca per impartir un taller sobre la fotografia d'autor.

 

Per arribar a explicar la seva obra, amb la que va guanyar el tan desitjat Premi Catalunya atorgat per la FCF, Vicky va realçar el treball d'una altra jove promesa de la fotografia: Olaia Macías Rubio (@huertaderegletas), convidada enguany al 13è Congrés de Jurats organitzat per la FCF i del qual queda comprovada la seva aplicació pràctica.

 

Aquest taller va ser una mostra de com d'útil i enriquidors són aquests Congresos de Jurats que donen a conéixer el treball bons fotògrafs en actiu del panorama nacional i internacional, que pretenen ser formació i inspiració per a les entitats i membres que componen la gran família de la FCF.

 

Al taller també va estar present un altre Premi Catalunya, en aquest cas 2021: Toni Barbany Bosch.

 

Va ser una exposició enriquidora per a la majoria dels assistents, alguns presents el dia 23 de setembre al Congrés de Jurats i d'altres sorpresos gratament per aquesta jove promesa de la fotografia d'autoretrat en entorns naturals, tal com ella mateixa es defineix, que va brillar a través dels ulls d'una altra gran dona fotògrafa membre de la Secció fotogràfica de l'Institut d'Estudis Sitgetans.

 

A continuació teniu una mostra de com Vicky va començar la seva presentació.

 

Gràcies a les dues per compartir el vostre art.