Notícies

Compartir

Notícies
25/02/2021
Es companys del Grup Fotogràfics del Centre d'Estudis Sitgetans ens fan arribar aquesta nota per fer-ne divulgació:
 
La Secció Fotogràfica de Grup d'Estudis Sitgetans informa:
A causa del manteniment de les restriccions actuals pel que fa a mobilitat territorial i reunions presencials lamentem, però amb plena consciència i responsabilitat, l'anul·lació del nostre Ral·li Fotogràfic reconegut per la FCF amb el núm 2021/11.
Sentim les molèsties que us haguem ocasionat i esperem veure-us a la propera edició.
Una forta abraçada per a tots.
SFGES
 
25/02/2021
El proppassat dia 19 de febrer va tenir lloc l’Assemblea General Ordinària de la FCF de 2021. Òbviament, per les circumstàncies actuals de la pandèmia de la COVID-19 que estem patint, aquest any es va fer a través de videoconferència. Malgrat les circumstàncies l’assemblea va tenir una important participació.
El President, José Antonia Andrés va fer la presentació de l’Informe de Gestió de 2020 que va ser aprovat per unanimitat. Es va informar les activitats de la FCF durant l’any passat que es van veure afectades per la pandèmia però, tot i així, l’activitat no es va aturar en cap moment i, cal destacar, el naixement del Canal 50mmTV o el format virtual del Congrés de Jurats malgrat la cancel·lació del Fotocat 2020.
El tresorer, en Joan Elias, va presentar l’informe econòmic de 2020 i el pressupost de 2021 que també van ser aprovats per unanimitat.
En va anunciar també, que davant la previsió que la pandèmia encara estaria activa durant aquest any, el Fotocat 2021 hauria de tenir el mateix format que el de l’any anterior i, per tant, amb tota probabilitat el Congrés de Jurats també es farà en format virtual.
Finalment el secretari i responsable d’imatge, Raimon Moreno, va presentar el projecte en que actualment està treballant la FCF de fer una APP per tenir un nou mitjà d’intercanvi d’informació i serveis de la FCF cap als socis federats. Previsiblement començarà a funcionar cap a finals de la primavera de 2021.
25/02/2021
El proper dia 5 de març de 2021, divendres, a les 19:00 h,  presenterem un nou programa del Canal 50mmTV: Diàlegs Fotogràfics, amb la intervenció de Laura Pina i Yolanda Luque, que a través des les seves fotografies dialogaran sobre la seva manera d'entendre i treballar la fotografia.
Aquesta vegada, i com a commemoració del dia internacional de la dona, hem convidat a dues fotògrafes que ens donin la seva visió particular de la seva obra i de la fotografia en general a través d'aquest diàleg.
No us ho perdeu!!
Com sempre ho podreu seguir en directe a: https://www.federaciofotografia.cat/canal-50-mm-tv 
Si us és impossible veure-ho aquell dia sempre podeu recuperar el programa a través del Canal de YouTube de la FCF:  https://www.youtube.com/channel/UC0bFuPiRoDAeuniV3zObX0w
11/02/2021
RECORDEU! El dia 15 de febrer és la data límit per participar a la convocatòria de febrer de la 12ª Lliga Catalana de Fotografia 2020-2021
No espereu a l’últim dia, pugeu la vostra foto ja!
Us adjuntem les bases de la lliga d’enguany.
11/02/2021
El proppassat 18 de gener es va emetre un altre programa del Canal 50mm TV. Aquesta vegada es encetar una nova temàtica que s’anirà repetint en futures emissions. Es tracta de presentar entitats fotogràfiques de la FCF i parlar amb els seus integrants sobre les activitats d’aquesta entitat.
En aquesta ocasió el programa, conduit pel Lluís Pérez, es va dedicar a l’entitat de nord de Catalunya Perpignan-Photo, Culture en Catalogne. En Jean Saleilles, president de l’entitat, va començar presentant l’entitat i les múltiples relacions que han establert al llarg dels anys amb la FCF i diverses entitats catalanes, amb la CEF i amb altres entitats d’arreu del món.
En un segon bloc, Nathalie Barrière ens va presentar les activitats i una mostra d’obres del grup de fotògrafes de l’entitat.
Posteriorment en Jean Saleilles va presentar un audiovisual sobre Setmana Santa a Perpinyà fet per socis de l’entitat.
En un tercer bloc, Robert Barrière ens va parlar de les activitats dels socis en general.
Per acabar en Jean Saleilles ens va parlar del futur, on va emfatitzar la importància de compartir experiències entre els socis i amb altres entitats. Va anunciar que properament a Vilafranca de Conflent es posaria en marxa un Centre d’Exposicions FIAP que seria el primer de França.
Per acabar el programa en Frederic Garrido va traslladar al Jean les preguntes del espectadors del programa.
Si no vau poder veure el programa en directe en podeu recuperar a través del Canal de YouTube de la FCF: https://www.youtube.com/watch?v=H4CxN0IyC8U
No us el perdeu!
Podeu veure una galeria d’imatges del programa.
28/01/2021
Els companys de la Federació Andalusa de Fotografia organitzen els propers dies 4, 5 i 6 de febrer el I Congrés de Jurats de la FAF.
Comptaran amb quatre ponents:
- Rafa Badía que parlarà sobre la valoració de les sèries fotografiques.
- José Benito Ruíz, tractarà sobre la formació del jurat
- Mónica Lozano disertarà sòbre l'anàlisi de la imatge fotogràfica.
- Frederic Garrido ens farà sentir la fotografia.
 
El congrés, òviament, serà virtual i es podrà seguir a través del Canal FAF TV seguint aquest enllaç: 
 
La FAF convida a tots els interessats a seguir les quatre ponències esmentades i a la taula rodona que tancarà el congrés.
 
Adjuntem el programa del congrés on es detallen les ponències, dies i hores.
No us perdeu aquesta oportunitat.
21/01/2021
Neix un nou programa al Canal 50mm TV, “ Dona veu a les Entitats ”; aquest nou programa vol donar a conèixer les entitats de la FCF, ja que són l'ànima de la Federació. Aniran passant entitats properes i més llunyanes, grans i no tant grans, on sabrem una mica més de la seva historia, quines activitats i què és el que fan, escoltarem als seus socis, veurem les seves fotografies i sobretot compartirem grans moments amb amics i companys.
 
Us esperem aquest dijous dia 28 de gener a les 19:00h. on coneixerem Perpignan - Photo Culture en Catalogne.
02/01/2021
RECORDEU! El dia 15 de gener és la data límit per participar a la convocatòria de gener de la 12a Lliga Catalana de Fotografia 2020-2021.
 
No espereu a l'últim dia, pujeu la vostra foto ja!
 
Us adjuntem les bases de la lliga d'enguany.
23/12/2020
El proppassat 17 de desembre, tal com havíem anunciat, es va emetre un nou programa del Canal 50mm TV. En aquesta ocasió estava dedicat a “Curiositats fotogràfiques” i pretenia donar idees per regalar o autoregalar de cara a les properes festes nadalenques.
El programa va estar conduit pel Frederic Garrido, Lluís Pérez i Raimon Moreno.
En primer lloc Nuria López ens va presentar el projecte fotogràfic finançat a través de crowfunding per editar el llibre col·lectiu “Pandemia, miradas de una tragedia”.
Va seguir una intervenció d’Esteve Llanes de Foto K on ens va presentar diversos accessoris fotogràfics que podem trobar al seu establiment.
A continuació, M. Antonia García de la Vega ens va presentar el seu llibre de retrats atemporals “Ucrónicos”.
Posteriorment el nostre col·laborador Olympus ens va presentar, a través de Raül Albert Bernabé, les darreres novetats en càmeres d’aquesta marca.
El programa es va cloure amb Tino Soriano que ens va presentar el seu llibre “Curarte, 40 años fotografiando la sanidad española”.
En el transcurs del programa es van unes preguntes sobre la FCF i qui l'encertés tenia la quota federativa de 2021 gratis. El guanyador va ser Ulises Gàzquez Martínez. Enhorabona!
Si no el vau poder veure en directe el podeu recuperar a través del canal de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=-FOWA7xzSMc
No us el perdeu!
Podeu veure una galeria d’imatges del programa.
17/12/2020
26/11/2020
Una fotografia mai reflecteix el profund horror d'una tragèdia, però sense ella no tenim la prova que documenti la nostra memòria històrica.
El testimoni visual de 26 fotògrafes i fotògrafs llatinoamericans i espanyols, units de forma altruista en un projecte humanitari, amb l'objectiu de crear una memòria documental i visual sobre una crisi sanitària universal. Un llibre que és el reflex d'instants i mirades de la major catàstrofe que ha assolat el món de forma global al segle 21.
Del 21 de setembre al 21 de desembre de 2020
 
 
30/10/2020
RECORDEU! El dia 15 de novembre és la data límit per participar a la convocatòria de novembre de la 12a Lliga Catalana de Fotografia 2020-2021.
 
No espereu a l'últim dia, pujeu la vostra foto ja!
 
Us adjuntem les bases de la lliga d'enguany.
29/10/2020
Tal com vam anunciar amb la cancel·lació del FOTOCAT 2020 les distincions que es lliuraven durant la Gala 50mm així com el trofeus als finalistes del Premi Catalunya 2019 seran enviats a casa dels guardonats.
Així doncs, la propera setmana es farà la tramesa de les diferents distincions i trofeus per correu certificat.
Els que han obtingut el títol d'AFCF i JBFCF rebran una tramesa amb la càmera de ceràmica i una altra amb el diploma acreditatiu. Els que hagin obtingut qualsevol altre títol rebran el diploma acreditatiu juntament amb la insígnia de la FCF.
Pel que fa als finanistes del Premi Catalunya 2010 rebran la càmera de ceràmica com a reconeixement.
Als que hagueu obtingut algun d'aquest reconeixements esteu atents al correu ja que en els propers dies rebreu el vostre diploma i/o el vostre trofeu.
Esperem que el proper any 2021 puguem tornar a la normalitat i puguem fer el lliurament d'aquests guardons a la Gala 50mm dins el FOTOCAT 2021.
 
28/10/2020
La CEF ha convocat un certamen per poder seleccionar les obres que han de representar-la a la 29a Biennal FIAP Color, França 2021.
Més avall podreu descarregar les bases en PDF on s'especifiquen tant les categories, com les característiques que han de reunir les obres que optin a ser seleccionades.
Recordem que Espanya va ser la guanyadora de la 28a Biennal de Color de 2019 gràcies a la qualitat de les obres presentades però, més escialment, per la coherència de la col·lecció.
Aquest certamen, doncs, preten obtenir unes obres que permetin tenir una col·lecció coherent per tenir possibilitats de quedar en un lloc descatat novament.
Teniu fins el 27 de desembre de 2020 per enviar les vostres obres.
 
 
 
21/10/2020
Tal com us vam informar, el proppassat dia 15 d'octubre va tenir lloc una nova emissió del Canal 50mm TV amb una entrevista en profunditat al guanyador del Premi Catalunya de la FCF 2020, Lluís Remolà.
Després de la presentació del programa per part del president de la FCF, José Antonio Andrés Ferriz, l'entrevista va ser conduïda pel vicepresident de la FCF, Frederic Garrido.
Al llarg de l'entrevista en Lluís Remolà va fer un extens repàs a la seva trajectòria fotogràfica i la seva manera de treballar. També va explicar el com i perquè de la col·lecció que li va valdre aquest important reconeixement.
El programa va comptar també amb breus intervencions d'alguns membres del jurat del Premi Catalunya d'aquesta edició, així com també d'una intervenció del president de l'Agrupació Fotogràfica Sant Just, Joan Elias, entitat a la qual pertany en Remolà.
La part més emotiva del programa va ser, sens dubte, el missatge sorpresa  de les filles del protagonista del programa que van ser, també, les models de la col·lecció guanyadora.
Com és habitual hi va haver espai per respondre algues preguntes fetes pels espectadors.
Va tancar el programa un audiovisual amb una àmplia mostra de l'obra de Remolà.
Si no vau poder veure el programa el podeu recuperar a través del canal de YouTube de la FCF a: https://www.youtube.com/watch?v=U-oz7pF5i7w
Us recomanem vivament que no us el perdeu!
Podeu veure una galeria d'imatges del programa.

Pàgines