Notícies

Compartir

Notícies
01/06/2023
 
PETRI DAMSTÉN, FINLÀNDIA
Petri Damstén és un artista fotògraf obscur i extravagant (nerd) de Kuopio, Finlàndia. La seva passió per la fotografia va començar després de retirar-se de la seva feina com a enginyer de programari i, ara, explora el costat més fosc de la vida a través del seu art. Les seves imatges són sovint malhumorades, surrealistes i inquietants, amb l'autoretrat jugant un paper important en la seva obra. És per això que té experiència tant darrere com davant de la càmera. Petri ha guanyat nombrosos premis per la seva fotografia a Finlàndia i a nivell internacional, incloent ser finalista de Fotofinlàndia i rebre el premi PX3 Gold a París, França. El 2022 va obtenir el títol Mestre de la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic, MFIAP, amb la col·lecció “The dark room” que ara presentem.
 
THE DARK ROOM (L’habitació fosca).
Per a aquesta sèrie em vaig inspirar mentre escoltava la meva banda de heavy-metal preferida, Sentenced. Va anar evolucionant cap a una col·lecció d'imatges provinents del que podria semblar l’interior d’una ment obscura. Tots els pensaments destructius que circulen pel teu cervell i els sentiments que et fan abatre. L'habitació fosca dins del teu propi cap. Després de començar a penjar les imatges a les xarxes, van començar a aparèixer comentaris que deien que algunes d'aquestes imatges els recordaven els seus propis pensaments. Sobretot la sensació que l'aïllament provocat per la COVID 19 va fer aflorar per a moltes persones.
Aquesta sèrie és una continuació del meu treball en imatges que tracten problemes de salut mental. El 2009 em vaig veure obligat a retirar-me de la meva feina a causa d’una depressió. Des de llavors, la fotografia ha jugat un paper important en la meva vida com a teràpia. Molta gent podria pensar que imatges tan obscures com aquestes et fan recaure, però és al contrari. I aquí tornem a la banda de heavy-metal Sentenced, les cançons de la qual van començar aquesta sèrie. Sovint tenien lletres molt fosques i emotives. Després que la banda s'hagués retirat, vaig llegir que diversos fans els deien que les seves cançons els havien salvat la vida.
Petri Damstén
Aquesta exposició és una producció del CE FIAP al CIMIR de Reus.
 
01/06/2023
Una vegada publicats els resultats de mes de maig de la Lliga, i per tant acabades les 8 convocatòries mensuals que conformen aquesta temporada, s'obre un període de 10 dies naturals, des del 1 al 10 de juny, on s’atendran i es resoldran totes aquelles reclamacions i/o al·legacions que hagin sorgit durant totes les convocatòries de la Lliga. Només s’atendran al·legacions dins d’aquests 10 dies específicament. 
 
Per tant, aquell soci participant a la Lliga, que consideri que ha de presentar alguna al·legació, pot fer-ho dintre del període mencionat, enviant un mail a info@federaciofotografia.cat exposant els fets i motius i aportant les proves que consideri necessàries per a que pugui ser valorat per la junta directiva i es pugui prendre una decisió al respecte, alterant si cal les classificacions finals, que es publicaran un cop s'acabi el període d'al·legacions.
 
Us volem recordar un dels punts que consta a les bases, que diu el següent:
 
AUTORIA i DRETS
Totes les fotografies han de ser preses del propi autor. Cada autor es responsabilitzarà totalment dels drets d’imatge i de qualsevol possible reclamació. No s’admetran fotografies presentades en anteriors edicions i/o convocatòries. En cas de reclamació s’hauran d’enviar els fitxers RAW de les fotografies presentades.
 
Per tant, en cas de dubte d’incompliment, es demanarà per part del responsable de la Lliga, el fitxer RAW per a la seva comprovació, tant per veure si totes les parts de la fotografia són fetes per l’autor, com per veure si es poden encabir en la categoria triada, en cas de que es participi en alguna categoria en concret de les set que actualment existeixen a la Lliga.
 
Us deixem de nou el document de les definicions de les categories per si necessiteu consultar-les.
18/05/2023

Després de l'aturada per la pandèmia l’AFSantJust torna a recuperar el Juny Fotogràfic amb diferents exposicions y tallers, del dia 1 al 30 de juny.

 

EXPOSICIONS

 

TALLERS I SORTIDES