Notícies

Compartir

Notícies
23/05/2024
 
 

Totes aquestes activitats i d'altres que us anirem desvetllant...

 

Suma-t'hi!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
16/05/2024

 

 

Fa setmanes anem anunciant la 39a Festa de la Fotografia de la Federació Catalana de Fotografia, enguany organitzada per l'Agrupació fotogràfica del Prat de Llobregat que celebra el seu 40è aniversari.

 

Ja la tenim a tocar. Falten uns dies per a poder gaudir d'aquest art i passió que ens uneix.

 

Recorregut a triar pel Delta de l'Ebre; Taller macro extrem amb Paco Valverde; Cercavila Gegantera; Ballarins; Concert de rock; Pica crestes; Exposició fotogràfica; Sets amb models; Col·laboració d'Òptica fixe, presència del grup LGTBI, Pota Blava, Persones amb joventut acumulada...

 

Fantàstic esmorzar, dinar... i un final de festa a l'alçada de la 39a Festa de la Fotografia.

 

Us esperem!

02/05/2024

 

Aquesta tarda parlem en directe al Canal 50 mm de l'Instagram de la FCF amb Luís García Martín i els altres membre de l'Agrupació fotogràfica del Prat.

 

Quin serà el tema principal?

La 39a FESTA DE LA FOTOGRAFIA que enguany celebra el 40è aniversari.

 

Connecta't amb nosaltres!

25/04/2024

 

 

En unes setmanes teniu l'oportunitat de participar en la gran festa que l'Agrupació fotogràfica del Prat està preparant per a tots els fotògrafs, fotògrafes i participants que es vulguin sumar a aquest gran esdeveniment.

La gran Festa de la Fotografia de la Federació Catalana de Fotografia està oberta a tots els públics.

 

Tres meravelloses rutes a triar:

 

  • Ruta A: Pineda de Can Camins i la Platja del Prat.

  • Ruta B: Espais Naturals del Riu.

  • Ruta C: Masia de Cal Jaume del Bitxot

 

De bon matí a les 8 h ja es farà l'acollida i l'acreditació a les portes del Centre Cívic Jardins de la Pau. Seguirà un bon esmorzar al Jardinet. La foto de grup, l'autocar cap a les rutes del Delta del Llobregat.

Un gran espai que es vol posar en valor i remarcar la importància de protegir aquest ecosistema únic i singular.

 

El dinar al Jardinet, balls de saló, models i talleristes i moltes sorpreses més que ens tenen preparats els amics de l'Agrupació fotogràfica del Prat que enguany està de 40è aniversari.

Cercavila, concert, danses tradicionals, fi de Festa...

 

Diversos sets per a fer fotografies que compten amb la col·laboració d'Óptica Fija, el grup LGTBI del municipi Pota Blava i també la representació de les "persones amb joventut acumulada"...

Francisco Valverde impartirà un taller de macro extrema.

 

Els preus de la inscripció oscil·len entre 50 i 70 € depenent si el participant es queda a dinar o no.

 

Més informació i inscripcions al web de l'entitat: www.afprat.org.

 

Si vols saber més... estigues atent a l'Instagram 50 mm que la Federació Catalana de Fotografia retransmetrà divendres 3 de maig a la tarda des del Centre Cívic Jardins de la Pau, seu de l'Agrupació fotogràfica del Prat.

 

Salut i bones fotos!!

18/04/2024

 

 

 

En unes setmanes teniu l'oportunitat de participar en la gran festa que l'Agrupació fotogràfica del Prat està preparant per a tots els fotògrafs, fotògrafes i participants que es vulguin sumar a aquest gran esdeveniment.

 

Fa mesos que treballen de valent i a l'assemblea de la FCF a Sant Just ja ens van deixar el caramel a la boca amb les activitats proposades:

 

Tres meravelloses rutes a triar:

 

  • Ruta A: Pineda de Can Camins i la Platja del Prat.

  • Ruta B: Espais Naturals del Riu.

  • Ruta C: Masia de Cal Jaume del Bitxot

 

De bon matí a les 8 h ja es farà l'acollida i l'acreditació a les portes del Centre Cívic Jardins de la Pau. Seguirà un bon esmorzar al Jardinet. La foto de grup, l'autocar cap a les rutes del Delta del Llobregat. El dinar al Jardinet, balls de saló, models i talleristes i moltes sorpreses més que ens tenen preparats els amics de l'Agrupació fotogràfica del Prat que enguany està d'aniversari.

 

Si vols saber més... estigues atent a l'Instagram de la Federació Catalana de Fotografia.

 

Molta salut i bones fotos.

10/04/2024

Termini de presentació d'imatges: des del dilluns 25 de març fins dilluns 15 d'abril.

La col·laboració entre AEFONA i la CEF(Confederació Espanyola de Fotografia) en les dues últimes edicions de la Biennal FIAP de Naturalesa ha donat fruits destacats, consolidant la representació espanyola en aquest prestigiós certamen internacional. En aquesta ocasió, totes dues associacions tornen a unir forces per a aconseguir els millors resultats per a Espanya.
La Biennal FIAP de Naturalesa Alemanya 2024 és un esdeveniment de renom mundial que ofereix als fotògrafs l'oportunitat de destacar a nivell internacional i representar a Espanya en l'escena fotogràfica global. Les Biennals de FIAP són certàmens especials, en les quals qui participa és el país (no els fotògrafs individuals), les fotografies seleccionades representaran a la Federació Espanyola. No importa si ets un fotògraf aficionat o professional. La participació en la Biennal FIAP de Naturalesa és una oportunitat única per als fotògrafs de totes les habilitats i nivells d'experiència per a mostrar el seu talent i creativitat.

Categories i requisits

En una primera fase, se seleccionaran aquelles imatges que representaran a Espanya en el certamen internacional Biennal de Naturalesa FIAP 2024. És important destacar que l'equip seleccionador no compta amb imatges prèvies de referència, per la qual cosa han optat per oferir quatre categories específiques, dissenyades per a tenir una coherència temàtica i estètica. D'entre aquestes categories, se seleccionaran les dues en les quals es presentin les imatges de major qualitat i coherència.

Els participants poden presentar les seves fotografies en quatre categories, amb un màxim de dues fotografies per categoria. Les temàtiques triades per a enguany són:

A. Fotografia món animal en clau alta o imatges sobre fons blanc on predomini aquest.
Imatges digitals en color: Obligatori format HORITZONTAL 3:2. Els arxius seran en format JPG, sRGB, 300 dpi. Grandària dels arxius: haurà de tenir 2400 píxels com a mínim i 3500 píxels com a màxim en el costat més gran. (Sense reduir grandària) per a possible impressió.

B. Fotografia pla zenital:
Capturar la bellesa i diversitat del paisatge des d'un pla zenital, utilitzant drons o un altre tipus de fotografia que permeti aquest tipus d'angle de presa captant patrons visuals i textures en la naturalesa.
Imatges digitals en color: Obligatori format HORITZONTAL 3:2. Els arxius seran en format JPG, sRGB, 300 dpi. Grandària dels arxius: haurà de tenir 2400 píxels com a mínim i 3500 píxels com a màxim en el costat més gran. (Sense reduir grandària) per a possible impressió.
C. Fotografia de reflexos en l'aigua en la qual el reflex estigui clarament present i predomini la simetria.
Característiques tècniques: Imatges digitals en color: Obligatori format VERTICAL 2:3. Els arxius seran en format JPG, sRGB, 300 dpi. Grandària dels arxius: haurà de tenir 2400 píxels com a mínim i 3500 píxels com a màxim en el costat més gran. (Sense reduir grandària) per a possible impressió.

D. Fotografia d'ocells en els aiguamolls:
Imatges digitals en color: Obligatori format HORITZONTAL 3:2. Els arxius seran en format JPG, sRGB, 300 dpi. Grandària dels arxius: haurà de tenir 2400 píxels com a mínim i 3500 píxels com a màxim en el costat més gran. (Sense reduir grandària) per a possible impressió.

Podran realitzar-se ajustos bàsics de revelat (exposició, nivells, contrast, saturació, enfocament i altres). No s'admetran fotomuntatges (alteracions de la imatge, o de part/s d'ella, que impliquin que la fotografia passi a reflectir una realitat diferent a la captada).
No s'admeten imatges realitzades amb intel·ligència artificial.
No s'admetran cap mena de marc o inscripció en les fotografies. Tota obra que no compleixi les bases serà automàticament eliminada.

Com participar?

La participació en aquest certamen està oberta a associats de AEFONA i/o de la Confederació Espanyola de Fotografia (CEF), incloent als qui tinguin en tràmit la seva sol·licitud.
Categoria (A, B, C o D) -Nom i cognoms del fotògraf – Títol de la imatge En el camp “missatge” s'indicaran les següents dades personals del participant:

Nom i Cognoms
Correu Electrònic
Mòbil
Número d'Associat de la CEF i/o de AEFONA

La presentació d'imatges estarà oberta des del 25 de març de 2024 fins al 15 d'abril de 2024. Els qui desitgin participar han d'enviar les seves imatges al correu electrònic aefona@cefoto.es durant aquest període. Un màxim de dues imatges per categoria.

Criteris de selecció i veredicte

Els criteris de selecció inclouen no sols la qualitat individual de les imatges, sinó també la coherència i uniformitat del conjunt de la col·lecció. És per això que s'han establert quatre categories diferents, cadascuna amb especificacions tècniques i estètiques precises.
Entre totes les obres rebudes, se seleccionaran 10 obres per a la categoria impresa i 20 obres per a la categoria digital.
El sistema de veredicte serà el següent: una vegada rebudes totes les obres, es prepararà una galeria virtual, i el jurat emetrà la seva votació en secret, sent les obres amb major puntuació les seleccionades, i en cas d'empat, es farà una segona votació entre les obres empatades. La decisió del jurat és inapel·lable. Si un autor o autora és seleccionat amb un nombre d'obres major al permès per les bases, les obres en excés menys valorades d'aquest autor seran substituïdes per les fotografies d'altres autors segons valoració obtinguda).
L'equip vol emfatitzar la importància de l'ètica i la responsabilitat en la realització de les fotografies. Es convida a tots els participants a revisar el Decàleg Ètic de la Fotografia de Naturalesa, promogut per AEFONA, com a part fonamental del seu compromís amb la conservació i el respecte cap al medi ambient i la fauna.

Terminis de participació

●Termini d'admissió de les obres: Del 25 de març al 15 d'abril de 2024.
●Termini de selecció de les col·leccions: del 16 al 23 d'abril.
●Termini de notificació als participants: del 24 d'abril al 10 de maig.

Preu de participació:

●Gratuït

Equip seleccionador:

L'equip de treball i seleccionador de les imatges enguany està compost per 8 persones, membres de AEFONA i la CEF. Per a assegurar una selecció equilibrada i precisa, s'ha reunit un equip que combina l'experiència en l'àmbit de la fotografia de naturalesa amb diferents estils i sensibilitats, juntament amb el coneixement especialitzat en l'organització de certàmens d'aquestes característiques de la CEF. Aquesta col·laboració permet avaluar les imatges des de múltiples perspectives i garantir una selecció justa i representativa.

El jurat estarà compost per membres de la Junta Directiva de la Confederació Espanyola de Fotografia i membres de AEFONA. Tant el president de AEFONA com la presidenta de la CEF actuaran com a presidents del comitè seleccionador del Certamen.

Per part de AEFONA l'equip seleccionador està format per:
Paco Membrives. Fundador i director de MontPhoto des de fa tres dècades, Paco Membrives és una persona reconeguda en el món de la fotografia de naturalesa. A més, és un membre destacat de AEFONA.
Adrián Ordieres. Fotògraf professional de naturalesa. Ambaixador de OM SYSTEM i fundador de l'agència Niu Nòmada.
Lola López. Fotògrafa de naturalesa i formadora. Una de les fundadores del Comitè de Revelades, ha exercit un paper fonamental en la promoció i suport de la dona en la fotografia de naturalesa.
Eduardo Blanco Mendizabal. Fotògraf professional de naturalesa, guanyador entre altres del GDT – Europen Wildlife Photographer of the Year 2019 i autor de nombrosos llibres de fotografia.
María Jose Tarruella. Membre de la Junta Directiva de la CEF i responsable del comitè de Jurats. A més, María José és sòcia activa de AEFONA, ha contribuït significativament al Comitè de Revelades.

Per part de la CEF:
Joan Antoni Gomila. Membre de la Junta directiva de la CEF, responsable de tresoreria.
Katy Gómez. Membre de la Junta directiva de la CEF i responsable de Certàmens i Biennals de la CEF.
Víctor Murillo. Vicepresident de la CEF.
Javier Bravo Quiñonero.Webmaster de la CEF-

Què és la Biennal de FIAP?

La FIAP (The International Federation of Photographic Art)és una organització internacional que reuneix les federacions nacionals de fotografia de tot el món. La Biennal FIAP és un dels esdeveniments més destacats organitzats per aquesta federació, en el qual els països participants competeixen a través de col·leccions d'imatges que representen l'excel·lència fotogràfica de cada nació.En les edicions anteriors de la Biennal FIAP de Naturalesa, Espanya ha obtingut destacats resultats, demostrant la qualitat i el talent dels fotògrafs espanyols. En l'última edició, les col·leccions espanyoles van rebre mencions honorífiques i medalles, destacant el talent i la creativitat dels participants..

La convocatòria per a la Biennal FIAP de Naturalesa representa una oportunitat única per als fotògrafs de naturalesa espanyols de destacar a nivell internacional i contribuir al prestigi de la fotografia de naturalesa al nostre país. S'anima a tots els interessats a participar i enviar les seves millors imatges per a consideració en aquest important certamen.
Dins dels criteris de valoració, a més de la qualitat de les fotografies, es té en compte per a la selecció que el conjunt de la col·lecció tingui coherència i uniformitat entre les seves obres, de manera que sembli un únic portfolio.

Espanya va ser campiona del món en 2019 en la categoria paper en la Biennal Color i subcampiona del món l'any passat. La primera col·laboració entre la CEF i AEFONA ambdues va ser en la Biennal de Naturalesa Rússia. En aquesta ocasió Espanya va ser premiada amb l'Esment FIAP en les categories de paper i digital. A més, va rebre 3 premis en la categoria individual.
Els resultats de la Biennal Naturalesa 2022, sisena posició en la Col·lecció paper i cinquena en la Col·lecció digital, amb una puntuació total de 169 punts. A més, s'han rebut dos premis a nivell individual: Medalla d'or en la Col·lecció paper a Andrés Luis Domínguez Blanco, i medalla de plata en la Col·lecció digital a Juan Pablo Plaza.
Tot un èxit!

Bases: https://www.aefona.org/wp-content/uploads/2024/03/bienal-natura.pdf
Font: AEFONA: https://www.aefona.org/abierto-el-plazo-para-presentar-imagenes-en-la-bi...

23/03/2024
 
El Centre d’Exposicions FIAP de Reus inaugura l’exposició “INICI D’UNA HISTÒRIA” de Nasser Haji Malek, d’EAU el proper 4 d’abril de 2024 a les 19:00.
L’acte, que comptarà amb la presència de l’autor i que ens presentarà personalment la seva obra, tindrà lloc al Museu Salvador Vilaseca de Reus, Raval de Santa Anna, 59, 43201 REUS.
NASSER HAJI MALEK, EMIRATS ÀRABS UNITS
Nasser Haji Malek és un fotògraf creatiu dels Emirats Àrabs Units.
Ha exposat la seva obra als Emirats Àrabs Units, Bangladesh, Egipte, Itàlia, Oman i Xina. Ha actuat de jurat en nombrosos salons internacionals.
Ha obtingut més 150 premis en salons internacionals d’arreu del món a Itàlia, Austràlia, Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia, Emirats Àrabs Units, Grècia, Noruega, Hongria, Egipte, Anglaterra, Índia, Bangladesh, Ucraïna, Escòcia, Eslovàquia, Xina, Rússia, Armènia, Sud Àfrica, Estats Units d’Amèrica, Montenegro, Romania, Nepal, Andorra, Espanya, Finlàndia, França, Bèlgica, Sri Lanka, Nicaragua, Colòmbia i Luxemburg. Cal destacar que entre aquests premis ha guanyat 12 Medalles d’Or de la Federació Internacional d’Art Fotogràfic, FIAP.
És Oficial d’Enllaç de la FIAP als Emirats Àrabs Units.
Té els reconeixements GPU Gran Master, GPU Crown2, GPU VIP2 i GPU Zeus de la Global Photographic Union.
Té el reconeixement Bronze PSA de la Photografic Society of America.
Finalment és Excel·lència FIAP plata, EFIAP/s, i és Mestre FIAP, MFIAP, que és el màxim reconeixement que atorga la FIAP a un autor per la seva obra fotogràfica.
 
INICI D’UNA HISTÒRIA
L’inici d’una història forma part de la meva vida, nascut el novembre de 1960, sóc pare de dos fills.
L’inici d’una història és un projecte fotogràfic que ha durat vuit anys i que es composa de seixanta-cinc obres. El projecte s’inspira en la meva vida personal i en alguns esdeveniments que m’han afectat d’una manera o altra. Cada obra representa una història o esdeveniment individuals però, finalment, les imatges es combinen i formen una història complerta. Com a part de la meva vida, les  imatges d’aquesta història, penso que inclouen el meu caràcter personal amb les seves contradiccions. Formalment això també uneix totes les meves obres tot i que el contingut i significat varia d’una obra a una altra.
L’inici d’una història s’ha basat en principis i criteris sòlids i en un objectiu clar des del començament. Penso que és un projecte potent que pot tenir continuïtat al llarg de la vida. Per aquelles persones que formen part de la meva vida o que m’envolten, aquest projecte formarà part de la seva memòria i penso que també agradarà a aquells que el contemplin més tard.
L’inici d’una història s’ha realitzat en blanc i negre. S’han utilitzat abaies* en blanc i negre que simbolitzen les contradiccions en la meva personalitat i sentiments, una manera de refermar la voluntat de no viure en una zona grisa. Aquest simbolisme és blanc o negre per definir clarament el meu destí. Sempre vull que les meves decisions siguin clares perquè siguin enteses correctament pels altres. Per això també em molesta i em confon quan els altres prenen decisions poc clares o contradictòries.
L’inici d’una història també vol documentar esdeveniments i sentiments reals i dolorosos per tal de reviure’ls. La repetició de certs elements que conformen la majoria de les imatges denota la recurrència d’aquests sentiments en la meva vida.
L’inici d’una història seguirà revestida d’una àuria d’un cert misteri en alguns esdeveniments, amb la desaparició de l’heroi de la història, al qui sempre intento de no  revelar clarament. Després de vuit anys vaig acabar el projecte, la història, però en realitat encara batega dins meu, és, doncs, un final de la història com a projecte en paper, però que jo viuré per sempre.
                                                                               Nasser Haji Malek
*L’abaia és un vestit que porten les dones en la majoria de països àrabs. El disseny pot variar d’un país a l’altre i és negre només per preservar la seva puresa i bellesa.
Aquesta exposició és una producció del CE FIAP al CIMIR de Reus.
Podeu veure part de la col·lecció que presenta a Reus a: https://www.fiap.net/en/portfolios/mfiap/nasser-haji-malek
14/03/2024
 

E

Igualada acull la 12a edició de FineArt, festival valorat com un dels principals circuits fotogràfics de l'Estat i de la comunitat catalana.

 

La ciutat de Igualada queda engalanada de fotografies del 23 de febrer al 17 de març en sales molt diverses, des de les més habituals a les no tan convencionals.

 

Un totat de 41 exposicions nacionals i internacionals repartides en més de vint espais diferents de la ciutat: Museu de la Pell, Rectoria de Santa Maria, La Teneria, L'Escorxador, Adoberia Bella i Sala Municipal d'Exposicions.

 

Des de la Federació Catalana de Fotografia us convidem a anar i que gaudiu de la millor Fotografia.

 

Salut i bones fotos!

 

 

 

08/03/2024

 

El proppassat dia 2 de març va tenir lloc l'assemblea anual de la Federació Catalana de Fotografia.

Va haver-hi una participació de trenta entitats de la FCF i la intervenció de l'alcalde de Sant Just, Joan Basagañas.

Molt agraïts a tots els assistents i a l'Agrupació fotogràfica de Sant Just per cedir-nos l'espai.

L'Agrupació fotogràfica Prat va mostrar un vídeo per presentar la 39a Festa de la Fotografia que enguany se celebra a la ciutat del Prat de Llobregat.
Un concurs va amenitzar la jornada i productes de la terra varen ser els premis atorgats.

Amb un piscolabis es va finalitzar el matí on l'informe de gestió del 2023 i FOTOCAT entre d'altres varen ser els temes a destacar.

29/02/2024

 

 

Laura Prego Abalo comença a endinsar-se en el món de la fotografia el 2012, de forma autodidàctica i fent cursos de formació amb grans mestres de la fotografia. Actualment és la seva passió. Descobreix que a través d'aquest art ella pot expressar les seves emocions i ho fa d'una manera natural, real com la vida mateixa.

L'encisa retratar persones amb la voluntat de passar desapercebuda perquè la seva generositat fa que cedeixi el protagonisme a la persona que té davant de la seva càmera.

Copsar un moment únic, com ella mateixa és, única, personal i intransferible i deixa impregnades en les seves captures, l'essència de les persones, l'essència d'ella mateixa.

 

Persona discreta i amb certa timidesa que ha accedit a concedir-nos el plaer de parlar-nos d'ella mateixa tot i que som conscients que no li resulta fàcil i ho farem amb tot l'amor i delicadesa que ella posa en les seves accions.

 

Avui ens centrarem en tot allò que ha fet i fa per la Federació Catalana de Fotografia.

Divendres 8 de març ens explicarà també la relació que ha tingut i té amb altres entitats com la CEF (Confederación Española de Fotografía) i la FIAP ( Fédération Internationale de l’Art Photographique).

 

Membre de la AFTDAO de Berga i del FCF, és Mestre i Jurat de plata de la FCF, ha dut a terme aquesta tasca de fer de jurat gens fàcil en concursos nacionals i internacionals.

 

Participació en exposicions i concursos nacionals e internacionals.

 

Ha publicat en diferents revistes i anuaris de la FCF.

Responsable de Jurats de la FCF del 2016 al 2021

Responsable de Formació en la FCF el 2021 i el 2022.

 

I atès que teniu una setmana per documentar-se més sobre ella... us deixem dos títols importants: "Nostalgia del pasado" i "La mujer y la mar". L'autora dels llibres l'haurà de trobar el lector d'aquesta notícia.

 

Feliç lectura i ens veiem divendres dia 8 de març a les 18 h al directe d'instagram de la FCF.

 

22/02/2024

 

 

 

Recordeu que el pròxim dissabte dia 2 de març té lloc l'assemblea de la FCF a l'espai La Vagoneta, Pl. de la Pau, s/n a Sant Just Desvern.

Hora: 11 h

 

Posteriorment a l'assemblea els assistents podran gaudir d'un aperitiu, moment perfecte per poder compartir impressions amb els companys fotògrafs de les diferents entitats que componem la gran família de la FCF.

 

Us esperem!

14/02/2024

 

 

L'AFP celebra el seu 40è aniversari omplint d'exposicions el Prat de Llobregat.

 

El pròxim dia 28 de febrer, DIA D'ANDALUSIA, s'inaugura aquesta exposició: "SORVILAN: Entre la montaña y el mar" amb fotografies de Luis García Martín.

 

El lloc escollit és la Casa de Andalucía del Prat de Llobregat i l'hora a les 19 h. L'entrada és lliure.

 

Exposició que podreu gaudir fins al 22 de març de 2024.

 

Enhorabona per aquests quaranta anys d'història i per molts anys més.

14/02/2024

 

Un any més es posa en marxa el concurs internacional de fotografia de Natura MONTPHOTO. Un dels concursos de fotografia amb més prestigi i solera a Europa, i que en aquesta ocasió ja va per la 28a edició.

 

Un clàssic entre els concursos de fotografia de natura que com cada any se segueix celebrant a la localitat catalana de Lloret de Mar, (Girona).

 

Per fer-ho, Montphoto obre la seva convocatòria per a la recepció d'imatges i d'on sortirà el guanyador absolut i els guanyadors de les diferents categories que conformen el concurs. La data límit per a la recepció d'imatges serà el 30 d'abril de 2024 fins a les 23.59 hores i es podran pujar a la plataforma del concurs de manera online.

 

Després de tants anys d'activitat per part de Montphoto, es va gestar la idea de crear la "Comunitat Montphoto" on, tant fotògrafs com amants de la natura i el món natural, sumen esforços per a la conservació, l'educació i la sensibilització per tot allò que te a veure amb el medi natural i el medi ambient. Són grans els avantatges que comporta pertànyer a la "Comunitat", entre d'altres poder participar al concurs sense haver d'abonar les taxes de participació o rebre a casa el llibre que cada any publica Montphoto "Inspirats per la Natura" amb les millors fotos presentades al concurs.

 

Els fotògrafs premiats seran notificats a principis de juliol, però no es farà de manera oficial i pública fins al lliurament de premis que es durà a terme el primer cap de setmana d'octubre a la seva seu de Lloret de Mar.

Contacte:
www.montphoto.com
prensa@montphoto.com
Tel. 606180250

 

 

 

01/02/2024

 

 

 

 

 

 

 

 

AFOCER col·labora amb el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya.

 

Dimecres dia 31 de gener, es va celebrar la presentació del Curs Acadèmic 2024 del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Com a acte final d'aquesta presentació, el CEJFE va inaugurar l'exposició fotogràfica "40 anys CEJFEJANT: una mirada a través dels temps".

 

Aquesta mostra, comissariada per Glòria Molina, de l'àrea de Comissariat d'Afocer, celebra els 40 anys del CEJFE, amb una selecció de quaranta fotografies, oferint una visió única de la història i l'impacte del CEJFE.

Des de les seves primeres aportacions fins als projectes més recents, aquestes imatges copsen moments significatius de l'evolució del centre des de l'any 1983.

 

La mostra estarà oberta al públic a la Sala d'Exposicions del CEJFE a partir del dia 1 de febrer fins l'abril de 2024.

Trobareu més informació sobre aquest acte al següent enllaç al web del CEJFE:

Inauguració Curs 2024 - CEJFE EXPOSICIÓ "40 anys CEFJEJANT: una mirada a través del temps" Sala d'Exposicions Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del dia 1 de febrer fins a l'abril de 2024. C/ Pau Clarís, 158 - Barcelona Horari: dilluns a divendres, de 9:00 a 19.30 h.

24/01/2024
 
CENTRE D’EXPOSICIONS AL CIMIR DE REUS
CICLE 2024
 
“XINA, només uns instants”. Gràcia de la Hoz
Amb aquesta exposició, el Centre d’Exposicions FIAP al CIMIR de Reus inaugura el cicle 2024.
 
Gràcia de la Hoz té una llarga trajectòria dins de la fotografia que comença a mitjans dels anys 70 i ben aviat entra a l’Agrupació Fotogràfica Reus on s’introdueix en el món del laboratori fotogràfic, dels concursos i de la fotografia creativa. En el transcurs dels anys, dels inicis amb fotografia en blanc i negre, passa per la diapositiva i a finals dels anys 90 comença en l’incipient món digital amb fotos escanejades i tractades posteriorment amb Photoshop fins a la introducció definitiva en la fotografia digital l’any 2004. Ha practicat els més diversos temes fotogràfics des de reportatge, collage, fotomuntatges digitals i en els darrers anys la seva obra ha anat cap al retrat i el bodegó.
El primer premi destacable de la seva carrera és el Premi Ciutat de Reus de Fotografia 1994. Des de aleshores ha obtingut més de 80 premis en salons internacions amb més de 850 obres seleccionades i més de 260 premis en salons nacionals. Es pot destacar que el 2016 va obtenir el Premi Mo-tse Photography Master a la 6a Biennal Internacional de Fotografia a Jinan, Xina.
Ha participat en més de 35 exposicions col·lectives a Catalunya, Espanya, Letònia, Turquia, Irlanda i Itàlia i també més 35 exposicions individuals a Catalunya, Espanya, Eslovènia Xina i França.
Ha actuat de jurat en més de 90 salons nacionals i uns 75 internacionals. Les seves obres s’han publicat també en diverses revistes fotogràfiques i ha col·laborat en deu llibres.
Tota aquesta trajectòria li ha valgut nombrosos reconeixements nacionals i internacionals així és Membre d’Honor de la Federació Catalana de Fotografia, FCF, Mestre FCF 1*, Jurat de Platí de la FCF. Per la Confederació Espanyola de Fotografia, CEF és Artista CEF i Jurat de Plata de la CEF.
Finalment, és membre de la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic, FIAP, i té els reconeixements Excel·lència FIAP Or, EFIAP/g i el títol de Mestre FIAP, MFIAP, que és el màxim reconeixement que atorga la FIAP per la trajectòria fotogràfica d’un autor. Cal remarcar que és la primera dona de l’estat espanyol i, per ara la única, en obtenir aquesta distinció.
Si voleu conèixer millor l’autora: www.graciadelahoz.com
 
La mostra “Xina, només uns instants”
Amb aquesta exposició l’autora ens presenta una altra faceta fotogràfica que és el reportatge, la vida al carrer, la gent i el seu entorn més immediat, la seva llar, tot en un entorn rural. Tot i així, també és, principalment, una mostra de retrats de persones, tema que l’autora ha treballat molt intensament en els darrers anys. Podríem, doncs, enquadrar l’exposició també dins d’un tema tan clàssic en fotografia com és el retrat que ens presenta en un format quadrat que la autora utilitza ben sovint i que li permet centrar millor els models dins de la imatge.
La mostra es va gestar en un viatge fotogràfic a la Xina l’any 2017. No pretén ser un reportatge de l’anomenat gegant asiàtic. Com ens suggereix el mateix títol, només pretén reflectir uns instants viscuts en una zona, una mica remota de la República Popular de la Xina.
Malgrat haver visitat també grans ciutats i, fins i tot, la capital Beijing i alguns elements de la Xina monumental, finalment es va decantar per reflectir breus instants de la vida quotidiana d’algunes petites comunitats rurals a la província de Guizhou situada al sud-oest de la Xina de la qual la capital és Guiyang. Aquesta província és relativament pobra, amb el PIB per càpita més baix de Xina, poc desenvolupada econòmicament però rica en recursos naturals, ambientals i culturals. Demogràficament, Guizhou és una de les províncies més diverses de la Xina. Els grups minoritaris Miao i Yao representen més del 37% de la població.
Allí va poder compartir aquests petits instants en un ambient plenament rural amb una gent molt acollidora que li va mostrar amb orgull la seva vida senzilla i li va deixar compartir per una estona la seva vida familiar, obrint les portes de casa seva.
Aquest tracte tan familiar li va permetre acostar-se a la gent i, malgrat la dificultat amb l’idioma, poder captar de ben a prop la gent. En resum, va intentar copsar i transmetre a través de les seves imatges l’essència de la vida senzilla en un món rural en un petit recó de la Xina, és doncs, una ínfima mostra d’aquest immens país. “Només uns instants” es refereix a l’instant que cal per captar una imatge amb una càmera fotogràfica. Només cal un instant per immortalitzar allò que passa en un lloc determinat en un moment precís. L’autora ens mostra aquests moments des del prisma de la seva experta i atenta mirada.
 
El cicle del Centre d’Exposicions FIAP en el CIMIR de Reus continuarà amb l’exposició “Beginning of the Story” de Nasser Haji Malek del Emirat Àrabs. https://www.fiap.net/en/portfolios/mfiap/nasser-haji-malek

Pàgines