ENCARA SOU A TEMPS DE PRESENTAR IMATGES A LA BIENNAL FIAP DE NATURA. DEMÀ A LES 18 H EN UN DIRECTE AL CANAL 50 mm DE L'INSTAGRAM, JESÚS M. FLORES, ENLLAÇ FIAP A ESPANYA, ENS PARLARÀ D'AQUEST TEMA.

Compartir

Notícies » ENCARA SOU A TEMPS DE PRESENTAR IMATGES A LA BIENNAL FIAP DE NATURA. DEMÀ A LES 18 H EN UN DIRECTE AL CANAL 50 mm DE L'INSTAGRAM, JESÚS M. FLORES, ENLLAÇ FIAP A ESPANYA, ENS PARLARÀ D'AQUEST TEMA.
ENCARA SOU A TEMPS DE PRESENTAR IMATGES A LA BIENNAL FIAP DE NATURA. DEMÀ A LES 18 H EN UN DIRECTE AL CANAL 50 mm DE L'INSTAGRAM, JESÚS M. FLORES, ENLLAÇ FIAP A ESPANYA, ENS PARLARÀ D'AQUEST TEMA.
10/04/2024

Termini de presentació d'imatges: des del dilluns 25 de març fins dilluns 15 d'abril.

La col·laboració entre AEFONA i la CEF(Confederació Espanyola de Fotografia) en les dues últimes edicions de la Biennal FIAP de Naturalesa ha donat fruits destacats, consolidant la representació espanyola en aquest prestigiós certamen internacional. En aquesta ocasió, totes dues associacions tornen a unir forces per a aconseguir els millors resultats per a Espanya.
La Biennal FIAP de Naturalesa Alemanya 2024 és un esdeveniment de renom mundial que ofereix als fotògrafs l'oportunitat de destacar a nivell internacional i representar a Espanya en l'escena fotogràfica global. Les Biennals de FIAP són certàmens especials, en les quals qui participa és el país (no els fotògrafs individuals), les fotografies seleccionades representaran a la Federació Espanyola. No importa si ets un fotògraf aficionat o professional. La participació en la Biennal FIAP de Naturalesa és una oportunitat única per als fotògrafs de totes les habilitats i nivells d'experiència per a mostrar el seu talent i creativitat.

Categories i requisits

En una primera fase, se seleccionaran aquelles imatges que representaran a Espanya en el certamen internacional Biennal de Naturalesa FIAP 2024. És important destacar que l'equip seleccionador no compta amb imatges prèvies de referència, per la qual cosa han optat per oferir quatre categories específiques, dissenyades per a tenir una coherència temàtica i estètica. D'entre aquestes categories, se seleccionaran les dues en les quals es presentin les imatges de major qualitat i coherència.

Els participants poden presentar les seves fotografies en quatre categories, amb un màxim de dues fotografies per categoria. Les temàtiques triades per a enguany són:

A. Fotografia món animal en clau alta o imatges sobre fons blanc on predomini aquest.
Imatges digitals en color: Obligatori format HORITZONTAL 3:2. Els arxius seran en format JPG, sRGB, 300 dpi. Grandària dels arxius: haurà de tenir 2400 píxels com a mínim i 3500 píxels com a màxim en el costat més gran. (Sense reduir grandària) per a possible impressió.

B. Fotografia pla zenital:
Capturar la bellesa i diversitat del paisatge des d'un pla zenital, utilitzant drons o un altre tipus de fotografia que permeti aquest tipus d'angle de presa captant patrons visuals i textures en la naturalesa.
Imatges digitals en color: Obligatori format HORITZONTAL 3:2. Els arxius seran en format JPG, sRGB, 300 dpi. Grandària dels arxius: haurà de tenir 2400 píxels com a mínim i 3500 píxels com a màxim en el costat més gran. (Sense reduir grandària) per a possible impressió.
C. Fotografia de reflexos en l'aigua en la qual el reflex estigui clarament present i predomini la simetria.
Característiques tècniques: Imatges digitals en color: Obligatori format VERTICAL 2:3. Els arxius seran en format JPG, sRGB, 300 dpi. Grandària dels arxius: haurà de tenir 2400 píxels com a mínim i 3500 píxels com a màxim en el costat més gran. (Sense reduir grandària) per a possible impressió.

D. Fotografia d'ocells en els aiguamolls:
Imatges digitals en color: Obligatori format HORITZONTAL 3:2. Els arxius seran en format JPG, sRGB, 300 dpi. Grandària dels arxius: haurà de tenir 2400 píxels com a mínim i 3500 píxels com a màxim en el costat més gran. (Sense reduir grandària) per a possible impressió.

Podran realitzar-se ajustos bàsics de revelat (exposició, nivells, contrast, saturació, enfocament i altres). No s'admetran fotomuntatges (alteracions de la imatge, o de part/s d'ella, que impliquin que la fotografia passi a reflectir una realitat diferent a la captada).
No s'admeten imatges realitzades amb intel·ligència artificial.
No s'admetran cap mena de marc o inscripció en les fotografies. Tota obra que no compleixi les bases serà automàticament eliminada.

Com participar?

La participació en aquest certamen està oberta a associats de AEFONA i/o de la Confederació Espanyola de Fotografia (CEF), incloent als qui tinguin en tràmit la seva sol·licitud.
Categoria (A, B, C o D) -Nom i cognoms del fotògraf – Títol de la imatge En el camp “missatge” s'indicaran les següents dades personals del participant:

Nom i Cognoms
Correu Electrònic
Mòbil
Número d'Associat de la CEF i/o de AEFONA

La presentació d'imatges estarà oberta des del 25 de març de 2024 fins al 15 d'abril de 2024. Els qui desitgin participar han d'enviar les seves imatges al correu electrònic aefona@cefoto.es durant aquest període. Un màxim de dues imatges per categoria.

Criteris de selecció i veredicte

Els criteris de selecció inclouen no sols la qualitat individual de les imatges, sinó també la coherència i uniformitat del conjunt de la col·lecció. És per això que s'han establert quatre categories diferents, cadascuna amb especificacions tècniques i estètiques precises.
Entre totes les obres rebudes, se seleccionaran 10 obres per a la categoria impresa i 20 obres per a la categoria digital.
El sistema de veredicte serà el següent: una vegada rebudes totes les obres, es prepararà una galeria virtual, i el jurat emetrà la seva votació en secret, sent les obres amb major puntuació les seleccionades, i en cas d'empat, es farà una segona votació entre les obres empatades. La decisió del jurat és inapel·lable. Si un autor o autora és seleccionat amb un nombre d'obres major al permès per les bases, les obres en excés menys valorades d'aquest autor seran substituïdes per les fotografies d'altres autors segons valoració obtinguda).
L'equip vol emfatitzar la importància de l'ètica i la responsabilitat en la realització de les fotografies. Es convida a tots els participants a revisar el Decàleg Ètic de la Fotografia de Naturalesa, promogut per AEFONA, com a part fonamental del seu compromís amb la conservació i el respecte cap al medi ambient i la fauna.

Terminis de participació

●Termini d'admissió de les obres: Del 25 de març al 15 d'abril de 2024.
●Termini de selecció de les col·leccions: del 16 al 23 d'abril.
●Termini de notificació als participants: del 24 d'abril al 10 de maig.

Preu de participació:

●Gratuït

Equip seleccionador:

L'equip de treball i seleccionador de les imatges enguany està compost per 8 persones, membres de AEFONA i la CEF. Per a assegurar una selecció equilibrada i precisa, s'ha reunit un equip que combina l'experiència en l'àmbit de la fotografia de naturalesa amb diferents estils i sensibilitats, juntament amb el coneixement especialitzat en l'organització de certàmens d'aquestes característiques de la CEF. Aquesta col·laboració permet avaluar les imatges des de múltiples perspectives i garantir una selecció justa i representativa.

El jurat estarà compost per membres de la Junta Directiva de la Confederació Espanyola de Fotografia i membres de AEFONA. Tant el president de AEFONA com la presidenta de la CEF actuaran com a presidents del comitè seleccionador del Certamen.

Per part de AEFONA l'equip seleccionador està format per:
Paco Membrives. Fundador i director de MontPhoto des de fa tres dècades, Paco Membrives és una persona reconeguda en el món de la fotografia de naturalesa. A més, és un membre destacat de AEFONA.
Adrián Ordieres. Fotògraf professional de naturalesa. Ambaixador de OM SYSTEM i fundador de l'agència Niu Nòmada.
Lola López. Fotògrafa de naturalesa i formadora. Una de les fundadores del Comitè de Revelades, ha exercit un paper fonamental en la promoció i suport de la dona en la fotografia de naturalesa.
Eduardo Blanco Mendizabal. Fotògraf professional de naturalesa, guanyador entre altres del GDT – Europen Wildlife Photographer of the Year 2019 i autor de nombrosos llibres de fotografia.
María Jose Tarruella. Membre de la Junta Directiva de la CEF i responsable del comitè de Jurats. A més, María José és sòcia activa de AEFONA, ha contribuït significativament al Comitè de Revelades.

Per part de la CEF:
Joan Antoni Gomila. Membre de la Junta directiva de la CEF, responsable de tresoreria.
Katy Gómez. Membre de la Junta directiva de la CEF i responsable de Certàmens i Biennals de la CEF.
Víctor Murillo. Vicepresident de la CEF.
Javier Bravo Quiñonero.Webmaster de la CEF-

Què és la Biennal de FIAP?

La FIAP (The International Federation of Photographic Art)és una organització internacional que reuneix les federacions nacionals de fotografia de tot el món. La Biennal FIAP és un dels esdeveniments més destacats organitzats per aquesta federació, en el qual els països participants competeixen a través de col·leccions d'imatges que representen l'excel·lència fotogràfica de cada nació.En les edicions anteriors de la Biennal FIAP de Naturalesa, Espanya ha obtingut destacats resultats, demostrant la qualitat i el talent dels fotògrafs espanyols. En l'última edició, les col·leccions espanyoles van rebre mencions honorífiques i medalles, destacant el talent i la creativitat dels participants..

La convocatòria per a la Biennal FIAP de Naturalesa representa una oportunitat única per als fotògrafs de naturalesa espanyols de destacar a nivell internacional i contribuir al prestigi de la fotografia de naturalesa al nostre país. S'anima a tots els interessats a participar i enviar les seves millors imatges per a consideració en aquest important certamen.
Dins dels criteris de valoració, a més de la qualitat de les fotografies, es té en compte per a la selecció que el conjunt de la col·lecció tingui coherència i uniformitat entre les seves obres, de manera que sembli un únic portfolio.

Espanya va ser campiona del món en 2019 en la categoria paper en la Biennal Color i subcampiona del món l'any passat. La primera col·laboració entre la CEF i AEFONA ambdues va ser en la Biennal de Naturalesa Rússia. En aquesta ocasió Espanya va ser premiada amb l'Esment FIAP en les categories de paper i digital. A més, va rebre 3 premis en la categoria individual.
Els resultats de la Biennal Naturalesa 2022, sisena posició en la Col·lecció paper i cinquena en la Col·lecció digital, amb una puntuació total de 169 punts. A més, s'han rebut dos premis a nivell individual: Medalla d'or en la Col·lecció paper a Andrés Luis Domínguez Blanco, i medalla de plata en la Col·lecció digital a Juan Pablo Plaza.
Tot un èxit!

Bases: https://www.aefona.org/wp-content/uploads/2024/03/bienal-natura.pdf
Font: AEFONA: https://www.aefona.org/abierto-el-plazo-para-presentar-imagenes-en-la-bi...