MOMENTS DE FESTA, EXPOSICIÓ A REUS AMB FONS DE LA FOTOTECA DE LA FCF

Compartir

Notícies » MOMENTS DE FESTA, EXPOSICIÓ A REUS AMB FONS DE LA FOTOTECA DE LA FCF
MOMENTS DE FESTA, EXPOSICIÓ A REUS AMB FONS DE LA FOTOTECA DE LA FCF
15/07/2021
Fruit del conveni signat entre la FCF i l’Institut Municipal de Cultura de Reus de cessió dels fons de la fototeca de la FCF al març d’aquest any hem començat escanejar i documentar les prop de 2000 fotografies que composen aquest fons, procés que es pot allargar un parell d’anys. Aquest fons està composat principalment per obres presentades al Premi Catalunya fins l’any 2013, fotografies aportades per sol·licitar les diferents distincions que atorga la FCF i, també, una part són les obres seleccionades i premiades en la Biennal de Fotografia de Cultura Popular i Tradicional Catalana que va organitzar la FCF entre els anys 2000 i 2008 amb el suport del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.
Ara, aprofitant que aquestes obres de la Biennal a que al·ludíem ja estan documentades, el Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus ha muntat una exposició amb una selecció d’aquestes obres que estarà oberta des del 13 de juliol al 24 de setembre de 2021.
Els autors representats en la mostra són: Secundí Roca, Jordi Moras, Antoni Mañosas, Frederic Garrido, Sergio Tello, Joan Espinach, Santi Bajona, Eduard Martínez, Jordi Calmet, Ramon Vilalta, Raimon Moreno, Antoni Pastor, Joaquim Cabezas, Rosalina Camps, Pepi Casanova, Emili Combalia, Bednvingut Xandri, Joan Vila, Andreu Noguero, Joan Serrano, Josep Ponsa, Joan Mimó, Luís Leandro, Ricard Garcia, Joan Cullell, Josep Pons, Rosa M. Farriol, Joana Imbernon. Domènec L. Alió i Àngel Vila.
Tota aquesta feina començarà a ser més visible, previsiblement aquesta tardor, quan es puguin consultar en línia els fons de la Fototeca de la FCF juntament amb els milers d’obres que conserva el CIMIR de Reus. En l’actualitat tenen escanejades i documentades més 45000 imatges.
Podeu veure una galeria amb imatges de la sala d’exposicions.