Montphoto celebra la seva 26a edició recuperant la presencialitat

Compartir

Notícies » Montphoto celebra la seva 26a edició recuperant la presencialitat
Montphoto celebra la seva 26a edició recuperant la presencialitat
01/09/2022
i reafirmant el seu compromís amb la conservació de la natura
 
Us fem arribar una informació que creiem que pot ser del vostre interès: El concurs internacional de fotografia de natura Montphoto ha rebut per a la seva edició del 2022 més de 11.200 fotos fetes pels més de mil participants que s'han presentat al concurs.

Participants procedents de tot el món, mostra de la internacionalització creixent d'un projecte (Concurs i festival) en què, per primer cop, els fotògrafs espanyols representen menys del 40% del total de fotografies presentades a concurs.

Per països, de fet, darrere d'Espanya se situen Itàlia, la Xina i els Estats Units, seguits d'altres països europeus com Alemanya o el Regne Unit.

Els guanyadors del concurs es donaran a conèixer durant el Festival Internacional Montphoto que arriba a la seva 26a edició i que se celebrarà, com cada any, a la localitat de Lloret del Mar. Com a gran novetat el festival, que per la pandèmia va passar a celebrar-se primer online i després en format mixt, recupera la presencialitat completa a una edició que tindrà lloc entre el 7 i el 9 d'octubre.

Entre els ponents ja anunciats per a aquesta edició del festival destaquen Jennifer Hayes i David Doubilet, fotògrafs de mars i oceans que són dos dels fotògrafs amb més publicacions per a National Geographic; de fet, Doubilet amb més de 70 publicacions té el rècord a nivell mundial per a la prestigiosa revista. El britànic David Lindo, famós ornitòleg, un dels conservacionistes més influents del Regne Unit i col·laborador habitual de la BBC; el prestigiós fotògraf de la natura d'origen canadenc Peter Mather o el veterà fotògraf Norbert Rosing d'Alemanya, que ha treballat per a revistes com GEO, Terre Sauvage, BBC Wildlife i que va ser un dels primers fotògrafs del món a especialitzar-se a l'Àrtic remot fa més de tres dècades.

A més, com a part del compromís mediambiental de Montphoto, durant el festival es donarà visibilitat a una ONG el projecte de la qual comparteix els valors de l'associació. En aquesta edició del 2022 l'elegida ha estat We Animals Media a benefici de la qual es llança una campanya per recaptar fons i donar suport així a aquesta organització. We Animals Media és una ONG fundada per la Fotògrafa canadenca Jo-Anne McArthur i està especialitzada a visibilitzar el maltractament dels animals que conviuen amb humans.

Pel que fa al concurs de fotografia, el guanyador d'honor rebrà un premi en metàl·lic de 2.000 euros i un diploma, mentre que el guanyador de cadascuna de les 10 categories rebrà 500 euros i un diploma. A més, durant el festival Montphoto es presentarà el treball de la guanyadora, la darrera edició, d'una beca fotogràfica per a la conservació de la natura dotada amb 6.000€.

 

Des de Montphoto, com a avenç, ja han ofert una selecció de les fotografies finalistes de cadascuna d'aquestes categories. Podeu veure la selecció a la nota adjunta.