PREMI CATALUNYA 2020. GUANYADOR

Compartir

Notícies » PREMI CATALUNYA 2020. GUANYADOR
PREMI CATALUNYA 2020. GUANYADOR
19/07/2021
Ens plau fer-vos avinent el guanyador del PREMI CATALUNYA 2020.
El jurat d’aquesta any ha atorgat el més important reconeixement de la FCF a Joan Mimó Bayo per la seva col·lecció “El quart genet”.
Mimó amb la seva col·lecció de gran creativitat ha volgut fer-se ressò del drama i patiment que ha representat per tothom la pandèmia de la COVID-19. Aquest és el text que acompanya la seva col·lecció:
“EL QUART GENET
M’encanta l’obligació d’haver de presentar col·leccions amb unitat temàtica ja que m’obliga a esforçar la imaginació i la creativitat.
La col·lecció que presento al Premi Catalunya ve motivada pel sentiment de la situació que ens està tocant viure per culpa d’aquest virus maligne i per la mort d’alguns companys i familiars als que no he pogut acompanyar en l’últim adéu.
La col·lecció de les cinc obres obligatòries se m’ha fet curta per expressar tot aquest sentiment. He dedicat el vídeo al tema amb 27 fotografies més, intentant que totes elles estiguin relacionades amb el tema tractat i, amb la darrera imatge, veiem la llum al final del túnel.
Les imatges de la col·lecció han estat tractades amb deformacions per aconseguir expressar el dramatisme que exigeix el tema, amb trames de fons i ràfegues de llum per potenciar una harmonia i equilibri al conjunt de la col·lecció.
La primera foto representa un àngel elevant una víctima del virus entre els seus braços, destacant la deformació del cos i expressant el patiment en el seu rostre.
A la segona foto escenifico una roda que representa el virus destrossant la persona, mentre un altre personatge intenta salvar-lo i un tercer marxa elevant-se cap al cel.
La tercera foto representa una persona encorbada pel pes de la malaltia davant la impotència de la dona i el fill.
La quarta foto representa l’autoritat superada davant la gran quantitat d’infectats.
La cinquena foto representa una família desesperada per no poder-se acomiadar del seu ésser estimat.”
 
Volem destacar també la gran qualitat dels treballs presentats pels finalistes i estem segurs que qualsevol d’ells hagués pogut ser amb tot el mèrit el Premi Catalunya 2020.
Donem també, doncs, l’enhorabona a Jordi Piqué, Víctor Murillo, Carlos Frías, Francesc Valldeoriola, Andreu Noguero, Javier Checa, Toni Barbany, Carles Alasraki i Ruben Sanz.
Podeu veure una galeria amb les obres del guanyador i una obra de cadascun dels finalistes.