“THE DARK ROOM”, PETRI DAMSTÉN AL CE FIAP AL CIMIR DE REUS. 8 DE JUNY DE 2023

Compartir

Notícies » “THE DARK ROOM”, PETRI DAMSTÉN AL CE FIAP AL CIMIR DE REUS. 8 DE JUNY DE 2023
“THE DARK ROOM”, PETRI DAMSTÉN AL CE FIAP AL CIMIR DE REUS. 8 DE JUNY DE 2023
01/06/2023
 
PETRI DAMSTÉN, FINLÀNDIA
Petri Damstén és un artista fotògraf obscur i extravagant (nerd) de Kuopio, Finlàndia. La seva passió per la fotografia va començar després de retirar-se de la seva feina com a enginyer de programari i, ara, explora el costat més fosc de la vida a través del seu art. Les seves imatges són sovint malhumorades, surrealistes i inquietants, amb l'autoretrat jugant un paper important en la seva obra. És per això que té experiència tant darrere com davant de la càmera. Petri ha guanyat nombrosos premis per la seva fotografia a Finlàndia i a nivell internacional, incloent ser finalista de Fotofinlàndia i rebre el premi PX3 Gold a París, França. El 2022 va obtenir el títol Mestre de la Federació Internacional de l’Art Fotogràfic, MFIAP, amb la col·lecció “The dark room” que ara presentem.
 
THE DARK ROOM (L’habitació fosca).
Per a aquesta sèrie em vaig inspirar mentre escoltava la meva banda de heavy-metal preferida, Sentenced. Va anar evolucionant cap a una col·lecció d'imatges provinents del que podria semblar l’interior d’una ment obscura. Tots els pensaments destructius que circulen pel teu cervell i els sentiments que et fan abatre. L'habitació fosca dins del teu propi cap. Després de començar a penjar les imatges a les xarxes, van començar a aparèixer comentaris que deien que algunes d'aquestes imatges els recordaven els seus propis pensaments. Sobretot la sensació que l'aïllament provocat per la COVID 19 va fer aflorar per a moltes persones.
Aquesta sèrie és una continuació del meu treball en imatges que tracten problemes de salut mental. El 2009 em vaig veure obligat a retirar-me de la meva feina a causa d’una depressió. Des de llavors, la fotografia ha jugat un paper important en la meva vida com a teràpia. Molta gent podria pensar que imatges tan obscures com aquestes et fan recaure, però és al contrari. I aquí tornem a la banda de heavy-metal Sentenced, les cançons de la qual van començar aquesta sèrie. Sovint tenien lletres molt fosques i emotives. Després que la banda s'hagués retirat, vaig llegir que diversos fans els deien que les seves cançons els havien salvat la vida.
Petri Damstén
Aquesta exposició és una producció del CE FIAP al CIMIR de Reus.